PRO(b)LOG

Mi-au trebuit câțiva ani până să încep proiectul din jurul acestui blog, iar singura motivație care m-a făcut să pun totul în mișcare se datorează unui sentiment de profundă recunoștință față de cei care, de-a lungul timpului, au crezut în ideile și în acțiunile mele, ale căror vieți au devenit un exemplu pentru mine și pe care îi cinstesc în toate gândurile mele. Vă mulțumesc vouă – Sabin, Manu, Alexandra, Alina, Ana, Cosmin, Răzvan, Vlad, Bogdan, Elena, Oana, Anca, Edwin, Adrian, Ciprian, Vio, Aura, Andreea, Mihai, Camelia, Ion – familiei și tuturor celor care m-ați susținut de-a lungul timpului să mă dezvolt în această direcție.

O prietenă m-a binecuvântat într-o zi cu un gând, “Bogdan, noi nu am venit pe acest pământ, noi am ieșit din acest pământ. Fiecare dintre noi este o celulă vie, în acest mare tot care vibrează și pulsează împreună cu noi. Fiecare om pe care îl vom trezi prin cuvintele și acțiunile noastre, va aduce o vibrație acestui univers, iar lumea în care copiii noștri vor trăi va fi una mai curată, dacă prin tot ceea ce vom alege să contribuim, prin existența noastră pe acest pământ, va avea la temelia sa o inimă curată, un gând bun, o faptă bună.”

În ultimii cinci ani, am devenit un promotor și un “evanghelist” al terapiei, consilierii și al oricăror alte forme de dezvoltare personală, cu misiunea de a le aduce la cunoștință celor cu care interacționez, beneficiile pe care cunoașterea de sine le poate aduce sănătății fizice și mentale. Nu aș face acest lucru dacă nu aș crede din toată inima că iubirea și cunoașterea au puterea să schimbe furia și ura născute din suferință și prejudecată. Tocmai de aceea, ca autor al acestui conținut, mărturisesc că nu informația de pe acest blog o consider cea relevantă, ci intenția cu care ea a fost scrisă, misiunea mea fiind aceea să contribui către un sentiment de comuniune, pace, iubire, vindecare și creștere, pe care fiecare din noi și-l poate însuși dacă va conștientiza că în interiorul său se află o scânteie suficient de puternică ca să lumineze acolo unde există îndoială, tristețe sau suferință. 

Prin urmare, acest blog devine, înainte de toate, un mesager despre minunea de a fi, acum și aici, care promovează experiențe, concepte și teorii folosite în psihoterapie, psihologie, antropologie, comunicare, meditație și altele, utile și prețioase pentru dezvoltarea personală și profesională a tuturor celor care își doresc să conștientizeze ce au de îmbunătățit pentru a evolua spre o mai bună înțelegere a personalităților, comportamentelor și atitudinilor de zi cu zi. În paginile acestui blog, doritorii vor interacționa cu articole și teme care aduc în discuție aspecte legate de sănătatea și bunăstarea noastră fizică și mentală, despre îmbunătățirea relațiilor sociale și despre modul în care ne raportăm la obiectivele și nevoile noastre personale și profesionale, prin prisma reușitei și a performanței.

Dacă ai ajuns la finalul acestei scurte introduceri, dă-mi voie să-ți împărtășesc acest crez personal, care mereu mă ajută să conștientizez cât de multă nevoie avem unii de alții pentru a fi fericiți, fiind în același timp și un semn de mulțumire pentru prezența noastră aici. 

Avem nevoie unii de alții,
Pentru că suferința este o povară mult prea mare pentru sufletul omului,
Pentru că inima noastră are nevoie de iubire,
Pentru că fără îmbrățișări ne-am usca de dor și de tristețe,
Pentru că viața este o taină pe care nu o putem dezlega de unii singuri,
Pentru că altfel am hoinări pierduți și fără sens prin lume,
Pentru că singurătatea este o pedeapsă care ne omoară existența,
Pentru a da viață și pentru a ne sprijini în fața morții,
Pentru a fi,
Avem nevoie unii de alții,
În pace și iubire.

Cu prețuire,

Bogdan